• Editorial

    Život ako ho nepoznáme

    Redakcia — Júl 2019

    Na našej histórii je vcelku dobre vidieť, že človek má málokedy čas sa naozaj zamyslieť nad tým, čo koná a prečo. Slovenská akadémia vied preto aj bez spolupráce s Európskou nocou výskumníkov predstaví strategické dokumenty s názvom Život ako ho nepoznáme, ktoré majú za cieľ túto nelichotivú situáciu napraviť. Špirálka noci vznikla preto, aby sa pridala k tomuto trendu a zarobila na ňom.

    Chceme zaplniť vákuum, ktoré vzniklo medzi predstaviteľmi moderne nemodernej vedy a toho ostatného. Inšpiráciou je pre nás ten krátky moment, v ktorom si uvedomíme, že veci okolo nás sú iné, než sme si mysleli. Špirálka noci chce ukázať, že nie elipsy, ale špirály sú dôsledkom spoločenského trenia. Áno, Mesiac padá na naše hlavy a všetci sa rútime do žiary Slnka. A všetci máme právo to vedieť. Vo dne, ale najmä v noci, keď príde čas na sny.

    Sme často zavádzaní, že svet poznáme, a že nie je čo objavovať. Náš častopis chce ukázať, že život a svet ako ho nepoznáme treba neustále objavovať. Žiadne alternatívy. Augustové číslo preto vyžaduje aktívneho júlového čitateľa, ktorý nezostáva na povrchu a neobdivuje objem. Ide do vnútra a nehladí na to, či nejaké vnútro vôbec je. Ak ho nenájde, tak ho vytvorí.

    Ešte stále rozumiete tomuto textu? Tak pokračujte čítaním tých ďalších. Mnohé z nich skrývajú tajomstvá. Preto majte oči a mysle otvorené. Prajeme Vám aj príjemné chvíle s našimi zábavnými rubrikami (vpravo). Augustové číslo nájdete na hornej lište spolu s ďalšími zaujímavými informáciami v krúžku, ktoré odporúčame prečítať. Veríme, že sa stanete našimi registrovanými odoberateľmi. Takže dovidenia v auguste. Houks.

    Tajnička mesiaca

    Vyriešte tajničku na tento mesiac a získajte ďalšie číslo zadarmo!

    Hra na tento mesiac

    Niečo pre zábavu i zamyslenie. Potrápte svoje mozgové bunky.

    Mesiac v znamení Raka

    Tento mesiac od veštca Herberta.

    Júlový pro-test

    Test alternatívnych znalostí.

    Kruh v obilí na tento mesiac

    INZERCIA